юни 5, 2021

Съвети при покупка на автомобил

Ако е дошъл моментът да закупите нов автомобил или по-точно автомобил втора ръка, то вие е хубаво да знаете няколко неща, които ще са ви от полза. В този момент ще започнат колебанията и чуденията какъв да бъде автомобила и колко да струва той. Надяваме се тази статия да ви бъде в помощ при избора на новата кола!

Никога не се доверявайте на продавачите!

Абсолютно всеки продавач ще гледа да продаде колата или колите, с които разполага. Той може да ви каже, че дадена кола е в отлично състояние, че цената му е твърде добра за този модел и марка, но всъщност това да не е точно така. Никога не се доверявайте на 100% на казаното от продавачи и дилъри, а се уверете сами в качеството на автомобила чрез няколко лесни стъпки.

Тест на двигателя

Ето го едно от основните неща, които трябва да направите при покупка на кола. При тестването на двигателя, той трябва да пали лесно при нормални температури. При форсирането се огледайте да пушеци и шумове, които биха означавали само едно, а именно проблеми. Когато двигателят е изряден няма странични шумове, няма пушеци и тропания от страна на колата.

Външният вид на автомобила

Не си купувайте автомобил, който има външни забележки от сорта на по-сериозни одрасквания, ожулвания или дори удряния от например други автомобили. Доста често си казваме- това ще го поправя, само да имам свободно време. Еми... почти никога не ни се отваря възможност за поправки и така си караме автомобила през цялото време. Затова, купете си здрав и добре изглеждащ на външен вид автомобил, за да нямате излишни задачи за изпълнение.

Гумите на автомобила

Гумите също са важна част от автомобила. Не правете компромиси при избора на нови гуми, защото може да си навлечете излишни разходи след покупката на долнопробни и евтини гуми. Изберете качествени гуми, които се знаят от всички на пазара. Най-лесните начини за избор на автомобилни гуми и джанти са в магазин на място или пък в интернет сайт за продажба на автомобилни гуми.

Относно документите на колата

Документите трябва да бъдат всички на брой, да бъдат оригинални, а не копия. Копия на документите биха означавали, че има нещо "гнило" с автомобила. Пълният комплект от документация означава, че автомобилът е изряден и няма да има проблеми при покупката му.

Трябва ли да направим тест драйв?

Според мнозина, тест драйвът е задължителен и разбира се имат право. Не е хубаво да купувате автомобил без да сте го видели как се държи на пътя, какъв е звукът му, има ли странични тропания и хлопания. Удобството при шофиране също е важен фактор. Ако автомобилът не ви е удобен, то не го взимайте... той няма да ви стане по-удобен от сега.

За да сте сигурни в избора си на автомобил, то вие може да потърсите услугите на компания за преглед на кола преди покупка. Специалисти от фирмата ще дойдат с вас при огледа на кола и по зададени от вас критерии ще намерят най-доброто за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За нас:

Избор на кола е услуга създадена с цел да помага на хората при правилния избор преди покупка на кола. Нашият екип е с дългогодишен опит в сферата на автомобилите. Имаме специалисти в отдел покупко-продажба, отдел техническа информация и поддръжка, компютърна диагностика и електроника на автомобила както и двигател, ходова част и трансмисия. Ако искате да получите професионална и компетентна услуга при покупка на употребяван автомобил ние сме вашите хора. Нужно е само да се обадите на телефон: 0877197958 и да заявите оглед и избор на кола.
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram