Японска или Немска кола

Една от най-често водените дискусии, когато става въпрос за автомобили е дали немските производители все още доминират на пазара като качество и цена. Истината е, че това далеч не е така. Поне не напълно. Всичко зависи от това какво потребителя търси в своя нов автомобил.

На първо място трябва да е ясно, че германците правят коли, за да впечатлят. Това означава, че замисъла в направата им е да се покажат новите инженерни технологии и напредък в автомобилостроенето. Това разбира се зависи най-вече от производителя. Такова старание например не влагат Фолксваген при създаването на модел Пасат до 1995-1996 година, както и Опел в определени нискобюджетни техни модели. От друга страна Мерцедес, БМВ, Порше (Фолксваген Груп) търсят точно обратното. Търсят показност, лукс, напредък. И се стараят да го постигнат във всеки свой модел. Разбира се има изключения, които обаче по-скоро са просто експерименти на автомобилния пазар, отколкото реално желание за доминиране на сегмент от пазара. Такъв пример е Мерцедес А клас, произвеждан в периода 1997 година.

От друга страна японските производители стоят на абсолютната крайност. Тяхната основна цел е да произвеждат автомобили за обикновения потребител, които да имат евтина поддръжка, евтин ремонт и най-вече висок коефициент на издръжливост. Затова и интериорите на автомобилите им не грабват с нещо особено, дори напротив. Но живота на двигателите им е със завидна продължителност. Разбира се това не означава, че те не правят коли, които да са красиви, бързи и привлекателни. Такива са например Тойота Селика, Нисан GT-R, Мицубиши Лансър. Моделът на Нисан дори е един от най-бързите автомобили серийно производство, което показва целта на японските производители да създадат автомобили за всички.

Какво обаче става, когато колата се повреди и се нуждае от ремонт? Осигурявате и такъв. Голямата разлика между производителите от двете държави е моментът, в който автомобилите пристигнат в България. Извънгаранционно цената на поддръжка и ремонт на немските автомобили е по-голяма, в сравнение с тази на японските. А това е един от основните фактори, които имат значение. От друга страна простотата в японските автомобили, които са в най-масовия сегмент от пазара, позволява и по-ниски цени за поправка на повреди, както и цени на нови части.

Всичко това е хубаво, но в крайна сметка Вие искате да си купите немски автомобил именно заради удобствата, които предлага или просто защото искате да карате немски автомобил. Тук идваме ние. След като ни дадете информация за това какъв автомобил точно търсите, ние ще го намерим за Вас. Нашите експерти имат опит както с японски, така и с немски автомобили, така че знаят слабите им места. Това им помага много при търсенето на Вашия автомобил, тъй като както споменахме има защо човек да има едно на ум, когато става въпрос за немски автомобили, които нямат гаранция. Това не прави японските автомобили перфектни, затова доверявайки се на специалист, който знае какво прави, Вие ще се сдобиете с автомобил, който в последствие ще Ви предложи всичко това, от което се нуждаете от Вашия автомобил. Затова не се колебайте, а ни потърсете!

За нас:

Избор на кола е услуга създадена с цел да помага на хората при правилния избор преди покупка на кола. Нашият екип е с дългогодишен опит в сферата на автомобилите. Имаме специалисти в отдел покупко-продажба, отдел техническа информация и поддръжка, компютърна диагностика и електроника на автомобила както и двигател, ходова част и трансмисия. Ако искате да получите професионална и компетентна услуга при покупка на употребяван автомобил ние сме вашите хора. Нужно е само да се обадите на телефон: 0877197958 и да заявите оглед и избор на кола.
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram