Няма човек, който да не знае какво означава израза „подаване на ток“. Дали ще е бил в ролята на подаващ, в ролята на нуждаещ се от ток или просто зрител, всеки знае за двойката кабели, която свързва два автомобила. Цялото действие обаче не е толкова просто, а причината за това един автомобил да се нуждае от подаване на ток може да се крие в по-сериозен проблем от видимия в дадения момент. Ще се опитаме да дадем светлина в евентуалните възможни варианти за това какво може да се случва с вашия автомобил и какви проблеми са възникнали. Едно от основните неща, когато правим избор на кола за Вас или пък правим оглед на даден автомобил, е да обърнем сериозно внимание на запалителната система.

Кое му е сложното ще попитате. Поради ниското качество, съответно цена, на пазара се продават кабели за ток, които в по-голямата част от случаите не вършат работа, не са надеждни и често дават дефект, който води до повреда по електрониката на подаващия ток автомобил. Разбира се случаите не са чести, но не са и изключени. По-често обаче се случва проблем и евентуална повреда както на нуждаещия се, така и на подаващия ток автомобил, при неправилно използване на кабелите за подаване на ток, съответно неправилен начин на подаване на ток. Важно е и двата акумулатора да бъдат в изправност, като за подаващия ток акумулатор на автомобил е нужно да бъде и добре зареден, с капацитет равен или по-голям от този на изтощения. Както казахме вече, кабелите са от изключително значение и трябва да са в пълна изправност, както и с достатъчно голямо сечение, за да могат да издържат на големия ток, който ще премине през тях. Изолацията на кабелите трябва да е здрава, без прокъсвания, дупки или нейни липси. Повечето кабели, които се продават по магазините, дори на пръв поглед да изглеждат дебели, всъщност имат дебела изолация, а всъщност отново са с малко и недостатъчно сечение.

Колата Ви не пали? Значи трябва да и се подаде ток! Чувате го често, но всъщност невинаги решението е именно такова. В голяма част от случаите невъзможността на автомобила да запали е в резултат на повреди по автомобила, които са далеч от паднал акумулатор. Затова сега ще Ви дадем няколко възможни причини, поради които Вие имате проблем със запалването. На първо място това е паднал акумулатор, поради оставени пуснати светлини, например. Когато колата не работи, но същевременно има включен консуматор на енергия, в един момент тока, който се намира в акумулатора се изчерпва. А за запалване на превозното средство такъв е нужен и липсата му води до Вашия проблем. Възможно е обаче в студено време колата да не пали от първия път. Тогава повторно завъртане би стартирало автомобила. Когато знаете това и Ви се случи, Вие разбира се опитвате отново да завъртите стартера. Понякога обаче причината за нежеланието да запали не е в атмосферните условия и постоянните опити за запалване ще доведат и до падане на акумулатора, който може да е бил първоначално зареден. От това в последствие дори да бъде отстранен първоначалния проблем, то колата няма да запали, защото липсва ток и в по-голямата част от случаите колата се е задавила. Помнете обаче, че дори подаването на ток да реши Вашия проблем е препоръчително да свалите акумулатора в последствие и да го заредите със зарядно устройство, колкото е възможно по-скоро. Друга възможност автомобила да не пали е повреда на стартера, поради повишаване прекомерно на оборотите при опит за палене, при т.н. изчакване за запалване, както и при продължителното въртене на ключа с цел евентуално запалване. Повреда на стартера може да се случи и при неправилно подаване на ток. Възможно е да имате запушени дюзи, липса на гориво, неподаване на искра и още един куп причини, които не са свързани с липсата на ток и които подаването на такъв няма да оправят.

Затова, когато колата Ви не пали, обадете ни се незабавно. Нашите експерти ще Ви зададат правилните въпроси, за да разберат какво точно се случва с превозното средство и ще се подготвят, преди да дойдат, за да Ви помогнат. Възможно е обаче отстраняването на проблема да е невъзможно на място, затова ще е нужно колата да бъде репатрирана до сервиз по Ваше желание или до наш сервиз, за чието качество на услугите гарантираме.

Защо и в кои случаи се нуждаете от нас, за да Ви помогнем, когато колата не пали?

Както вече разбрахте „простото“ подаване на ток, всъщност е една дейност, която изисква прецизност и професионализъм, както и нужното подходящо оборудване. Тъй като в голяма част от случаите проблемът е комплексен, то е възможно обаждането на приятел за подаване на ток да не реши проблема. Ние гарантираме, че ще получите решение на проблема. Разполагаме с кабели, които могат да захранят автомобила Ви, без това да доведе до каквито и да било поражения. Опитът на нашите експерти гарантира за качествено подаване на ток и евентуално отстраняване на допълнителни проблеми по автомобила. Възможно е дори да бъде извършена и диагностика, за да бъдат отстранени проблемите.

Обикновено подаването на ток зависи от това какви са кабелите и колко е електрониката по колата, която трябва да бъде рестартирана. Тъй като вече Ви казахме, че разполагаме с най-доброто оборудване, то времето за подаване ще падне драстично и ще зависи от Вашия автомобил, но в най-честите случаи не продължава повече от 10 минути, стига да няма други проблеми.

С изложеното се опитахме да внесем бегла светлина за това какво всъщност представлява дейността „подаване на ток“ и как тя от дребен проблем може да се превърне в голям. Не е изключено Ваш приятел да може да Ви помогне в това, но винаги носите риска от идеята „направи си сам“. Затова Ви съветваме да се доверите на професионалистите. Ние гарантираме за извършваната от нас услуга и евентуалните проблеми, които могат да се появят по време на услугата. А наш основен принцип е да бъдем максимално полезни на Вас и да сведем риска от повреда на превозното Ви средство и загуба на допълнителни средства за поддръжката му, до минимум. Затова и предлагаме възможно най-ниските цени за всяка една от услугите, които предлагаме, дори за „подаване на ток“. Затова не се колебайте, а се свържете с нас.

За нас:

Избор на кола е услуга създадена с цел да помага на хората при правилния избор преди покупка на кола. Нашият екип е с дългогодишен опит в сферата на автомобилите. Имаме специалисти в отдел покупко-продажба, отдел техническа информация и поддръжка, компютърна диагностика и електроника на автомобила както и двигател, ходова част и трансмисия. Ако искате да получите професионална и компетентна услуга при покупка на употребяван автомобил ние сме вашите хора. Нужно е само да се обадите на телефон: 0877197958 и да заявите оглед и избор на кола.
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram