май 13, 2021

Проверка на кола преди покупка

За да си купите правилния автомобил си трябва както доза късмет, така и доза разбиране от автомобили. Когато си набележите даден автомобил или пък отидете в автокъща да си харесате нещо е много важен предварителният оглед преди покупката. Всичко, което ще прегледате, препипате и видите по автомобила е добре да бъде наред.

От кого можем да потърсим помощ при огледа на автомобила?

Ако не сте сигурни в това, че ще се справите с огледа сами е хубаво да потърсите помощ от някого. Може да ви помогне ваш роднина, човек от автосервиз, който познавате или пък специалист от фирма за оглед на кола преди покупка. Добре е да сте сигурни в това, което купувате, защото последващите поправки може да ви се отразят сериозно на джоба.

Какво да огледаме по колата?

Първото нещо, което виждаме при оглед е външният вид на автомобила. Той разбира се трябва да е добър, да няма фрапиращи повреди по цялостта му или, ако има такива да могат да се поправят с по-малко средства. Добре е да обърнете внимание на боята, която може да не е оригиналната. Гледайте и за части, сменяни във времето и може да не пасват както трябва да автомобила.преглед на кола

Следва интериора... той също трябва да е в добро състояние, да няма скъсано по седалките, да не мирише на лошо, да бъде запазен и най-вече да бъде в оригиналният си вид с възможно по-малко доработки.

автомобилен интериор

Най-важното при огледа е състоянието на компонентите под капака. Двигателят е най-важното нещо в един автомобил и трябва да е в перфектно състояние без излишни шумове, които може да означават- проблеми.

под капака на автомобила

Поинтересувайте се откъде е внесен автомобила, от кой собственик го купувате и има ли сервизна книжка, която да покаже какво е ремонтирано по него. Попитайте какъв е разхода на гориво на автомобила в градски и извънградски условия. Хубаво е да знаете реалните километри на автомобила, кога е бил обслужен с подмяна на масла, ремъци и други. разход на гориво

На повечето места където се продават автомобили е позволено да се закара автомобила до сервиз, избран от клиента, за да се види моментното състояние на автомобила. Когато купувате автомобила не от автокъща, а просто от обява във фейсбук или някой уеб сайт е препоръчително да се направи такъв преглед. Затова може да потърсите и сервиз за компютърна автодиагностика, където да проверите и електрониката за грешки по автомобила.

предлед в сервиз

Не се хвърляйте на първата видяна кола в интернета или пък в автокъщата, която сте избрали. Винаги е добре да има избор и в България ние със сигурност го имаме. Разгледайте всички автомобили, които попадат в поставените от вас параметри на цена, година, вид гориво и други фактори. Вземете правилният избор, защото автомобил не се купува всеки ден и при една грешна покупка на автомобил може да изхарчите излишни пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За нас:

Избор на кола е услуга създадена с цел да помага на хората при правилния избор преди покупка на кола. Нашият екип е с дългогодишен опит в сферата на автомобилите. Имаме специалисти в отдел покупко-продажба, отдел техническа информация и поддръжка, компютърна диагностика и електроника на автомобила както и двигател, ходова част и трансмисия. Ако искате да получите професионална и компетентна услуга при покупка на употребяван автомобил ние сме вашите хора. Нужно е само да се обадите на телефон: 0877197958 и да заявите оглед и избор на кола.
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram