Как да изберем правилната кола?

Правилния избор на автомобил не е много лесен, но с няколко лесни съвета можем да изберем най-добрият автомобил. В днешната статия ще разберете как лесно да изберете правилната кола втора ръка. Избрахме именно автомобил втора ръка, защото в България все по-рядко се купуват чисто нови автомобили.

Чисто нови автомобили се купуват много рядко, тъй като са доста по-скъпи от тези втора ръка. От друга страна новите автомобили нямат нужда от предварителен оглед, защото не са използвани. При покупката на нов автомобил е важно да изберете правилната марка и модел, за да нямате проблеми след известно време.

Кого да повикаме за огледа на автомобила?

Ако за пръв път ще си купувате автомобил е хубаво да потърсите помощ при избора на автомобил. Колкото и да разбирате, все ще има нещо, което трябва да ви изясни или обясни по подробно. Затова може да повикате ваш роднина или пък приятел, който може да ви удари едно рамо при покупката.

оглед на кола

Има и друг вариант за помощ при покупка на автомобил. Може да потърсите компания за предварителен оглед на автомобил. Тя ще изпрати специалисти, които да дойдат с вас при избраната кола и да дадат своето мнение за качеството и цената й. Това разбира се ще трябва да бъде платено от вас, но ще знаете, че сте получили професионална помощ.

Какво да гледаме по колата преди да я купим?

Започваме директно с това, което се намира под капака на колата. Там компонентите са едни от най-скъпите по автомобила и най-трудно се поддържат. Вижте дали двигателя не е сменян или повреден. Попитайте кога са сменяни маслата, филтрите и др. Това ще ви даде ясна представа за това колко е поддържан автомобила е предишния собственик.

двигател

Като казваме, че под капака са най-важните неща за оглед, не казваме, че външният вид на автомобила, този на интериора и доброто поведение на автомобила не са от значение. Напротив! Всичко по колата е от значение. Убедете се, че автомобила не е удрян, пребоядисван или пък има сменяни части по него, които не са оригинални, защото това може да ви донесе главоболие по натам през годините.

удряна ли е колата

Каква кола да си закупим?

- Този въпрос трябва да намери своя отговор преди да отидете да купите вашият нов автомобил. На първо място трябва да си определите бюджет, по който да се водите и търсите кола. След това идват и другите неща като:
- за какво ще се ползва автомобила;
- на какво гориво искам да бъде колата;
- какъв да бъде двигателя;
- колко бих похарчил за доработки по колата;
- откъде е докаран автомобила;
Хубаво е да си закупите автомобил, който е каран в държава, в която не вали сняг. Това е така, защото в тези страни пътищата не се обработват с пясък, сол и други химикали, което запазва автомобила от ръжда.

За вашите нужди:

Ако искате да сте сигурни в покупката на автомобил може да потърсите компания за оглед на кола преди покупка, както и компания за компютърна автодиагностика, която да помогне с диагностиката на колата.

За нас:

Избор на кола е услуга създадена с цел да помага на хората при правилния избор преди покупка на кола. Нашият екип е с дългогодишен опит в сферата на автомобилите. Имаме специалисти в отдел покупко-продажба, отдел техническа информация и поддръжка, компютърна диагностика и електроника на автомобила както и двигател, ходова част и трансмисия. Ако искате да получите професионална и компетентна услуга при покупка на употребяван автомобил ние сме вашите хора. Нужно е само да се обадите на телефон: 0877197958 и да заявите оглед и избор на кола.
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram